Mercedes Renault motor

Mercedes Renault motor

Er zijn verschillende Mercedes-Benz modellen die voortkomen uit de samenwerking tussen Mercedes en Renault. Deze samenwerking heeft betrekking op het delen van het platform en technologieën. Enkele voorbeelden van Mercedes-modellen die hierdoor zijn beïnvloed zijn de A, B & C klasse. Maar ook de CLA, Vito & Citan.

Inhoudsopgave

  1. Mercedes A klasse
  2. Mercedes B klasse
  3. Mercedes C klasse
  4. Mercedes CLA
  5. Mercedes Vito
  6. Mercedes Citan

Mercedes A klasse met een Renault motor

In juni 2018 werden de Mercedes-Benz A180 en A200 geïntroduceerd op de markt. Hoewel deze twee modellen veel overeenkomsten hebben, zijn er ook zeker verschillen te ontdekken. Zo heeft de A200 bijvoorbeeld meer vermogen, namelijk zo’n 30 PK meer dan de A180. Ook het prijskaartje verschilt enigszins, waarbij de vanaf prijzen starten bij €33.000 voor de A180 en €35.500 voor de A200. Het kan echter zo zijn dat een tweedehands A-klasse qua prijs interessanter is. Bij de vorige generatie A-klasse werd de instapdiesel aangedreven door de compacte Renault 1.5 dCi viercilinder motor. Deze periode kwam echter tot een einde in 2020, toen Mercedes-Benz overschakelde naar een tot 116 PK geknepen variant van hun eigen oliegestookte 2,0 liter krachtbron. De vernieuwde motoren zijn niet de enige verbetering die Mercedes heeft aangebracht in de A-klasse. Ook het interieur van de wagen is grondig aangepakt en voorzien van moderne technologieën en comfortabele stoelen. De auto heeft daarnaast een sportieve uitstraling en biedt een uitstekende rijervaring. De A-klasse is inmiddels uitgegroeid tot een populaire en veelzijdige auto. Naast de standaard uitvoering zijn er ook verschillende sportieve varianten beschikbaar, zoals de AMG A35 en A45 S. Deze modellen bieden nog meer vermogen en een nog sportievere rijervaring, maar komen uiteraard wel met een hoger prijskaartje.

Mercedes B klasse met een Renault motor

In de afgelopen jaren bood Mercedes als instapmotor een 1,5-liter diesel van Renault aan voor zijn meest compacte modellen, waaronder de Mercedes B-Klasse. Vanaf 2020 is dit echter niet meer het geval. Bij alle modellen met een basisdieselmotor ligt een 116 PK toegeknepen versie van de eigen viercilinder van 1.950 cc die voldoet aan de laatste Euro 6 diesel norm. Iedereen die voor de nieuwe basisdieselmotor kiest, krijgt daardoor 20 Nm extra in vergelijking met de oude Renault-motor. Dit betekent dat de nieuwe dieselvariant van de B-Klasse betere prestaties en efficiëntie biedt dan zijn voorganger. De nieuwe motor is ook milieuvriendelijker en voldoet aan de laatste normen voor dieselvoertuigen. Kortom, de Mercedes B-Klasse blijft een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compacte, efficiënte en betrouwbare auto.

mercedes amg renault motor

Mercedes C klasse met een Renault motor

Mercedes wilde de hoogst mogelijke efficiëntienormen bereiken met de C200, wat resulteerde in de keuze voor de 1,6L diesel- en 2,1L-motor. Om deze normen te behalen, werkte Mercedes samen met Renault. Renault ontwikkelde een 1957cc 4-cilinder motor met 160pk en 360Nm koppel. Het brandstofverbruik van de 1,6L motor is ook lager met een geschatte 4.2L/100km (56 MPG US). De handgeschakelde versies van dit model bereiken nog betere resultaten op het gebied van brandstofverbruik. Daarnaast zijn ook alle andere technische aspecten van deze motor behoorlijk indrukwekkend voor een instap-Mercedes C-Klasse.

Mercedes CLA met een Renault motor

De CLA is uitgerust met onder andere een 1,3-liter viercilinder benzinemotor die 136 pk levert en is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze motor is gebaseerd op de Renault Mégane. Voor een meerprijs van ongeveer € 2.200,- kan de fabrikant het blok opvoeren tot 163 pk en kan de viercilinder Renault-motor 50 Nm meer koppel leveren, wat het totale koppel op 250 Nm brengt. Dit zorgt voor betere prestaties en meer rijplezier. Het is interessant om te zien hoe verschillende autofabrikanten samenwerken om efficiënte en krachtige motoren te ontwikkelen die aan de steeds strengere emissienormen voldoen.

mercedes renault motoren

Mercedes Vito met Renault motor

De Mercedes-Benz Vito uit 2015 is een populaire bestelwagen met verschillende motoropties. Zo zijn er modellen met de 1.6 liter dieselmotor voor de 109 en 111 CDI, die hun oorsprong vinden in de Renault Trafic. Daarentegen is de 2.1 liter motor, zoals bijvoorbeeld de 114 CDI, wel van Mercedes afkomstig. Deze motor is bovendien achterwielaangedreven, in tegenstelling tot de eerder genoemde modellen. De Vito staat bekend om zijn veelzijdigheid en functionaliteit. De bestelwagen is uitermate geschikt voor zakelijk gebruik, bijvoorbeeld voor het vervoeren van goederen of als werkbus voor monteurs en andere vakmensen. Door de verschillende motoropties is er voor iedereen een geschikte variant beschikbaar. De 1.6 liter dieselmotor is relatief zuinig en biedt voldoende kracht voor dagelijks gebruik. De 2.1 liter motor is echter nog krachtiger en biedt meer trekkracht, waardoor hij ook geschikt is voor zwaarder transport. Doordat deze motor achterwiel aangedreven is, ligt de bestelwagen bovendien stabieler op de weg en is hij gemakkelijker te manoeuvreren.

Mercedes Citan met Renault motor

De Mercedes-Benz Citan is een compacte bestelwagen die is gebaseerd op de Renault Kangoo. De Citan wordt wel eens de “premium Kangoo” genoemd, omdat hij op veel vlakken overeenkomt met zijn Franse tegenhanger. Zowel de afmetingen als de inhoud van de wagen zijn identiek aan die van de Kangoo. Het verschil zit hem voornamelijk in de prijs, motorisering en interieur. Mercedes heeft bovendien zelf aan de motoren gesleuteld om meer vermogen te kunnen leveren dan de Kangoo. De eerste versies van de Mercedes Citan werden uitgebracht in oktober 2012 en de productie liep tot maart 2020. De motor van de Citan levert een maximaal vermogen van 90 pk en heeft een maximale koppel van 210 Nm. Met deze motor kan de bestelwagen een maximale snelheid bereiken van 155 km/u. De Citan is relatief licht, met een massa van 130 kg. De Mercedes Citan is een populaire keuze voor ondernemers die op zoek zijn naar een compacte en praktische bestelwagen. Dankzij zijn geringe afmetingen is hij gemakkelijk te manoeuvreren in drukke stadscentra en smalle straatjes. Tegelijkertijd biedt hij genoeg laadruimte voor het vervoeren van goederen en materialen. Het interieur van de Citan is bovendien comfortabel en functioneel, met tal van handige opbergvakken en een overzichtelijk dashboard.

Veelgestelde vragen

Welke Mercedes autos hebben een Renault motor?

Enkele Mercedes modellen met de instapdiesel motor hadden een Renault motor. Vanaf 2020 heeft Mercedes echter hun eigen 1.950 cc viercilinder diesel motor geïntroduceerd voor deze modellen.

Heeft Mercedes C-Klasse Renault motor?

Ja, de Mercedes C-Klasse had de 1,6 liter en 2,1 liter dieselmotoren van Renault als instapmodel, maar sinds 2020 zijn deze vervangen door een 2,0 liter dieselmotor van Mercedes-Benz zelf.

Heeft de Mercedes CLA een Renault motor?

Ja, de Mercedes CLA heeft een Renault motor. De auto is voorzien van een 1,3 liter viercilinder benzinemotor die gebaseerd is op de Renault Mégane.

Heeft een Mercedes een Renault motor?

Ja, sommige Mercedes-modellen hebben een motor die mede ontwikkeld is door Renault. Echter heeft Mercedes tegenwoordig alles binnen eigen productie.