Mercedes hoog model

mercedes hoog model

Mercedes-Benz staat bekend om zijn luxueuze auto’s en hoogwaardige engineering. Het merk heeft een reeks modellen in verschillende categorieën, waaronder ook een aantal hoog model auto’s. Deze auto’s bieden veel ruimte, comfort en een krachtige rijervaring. Enkele van de hoge modellen van Mercedes-Benz zijn de G-Klasse, de GLE-Klasse, de GLC-Klasse en de GLA-klasse. Deze auto’s hebben allemaal unieke eigenschappen en zijn ontworpen om aan de wensen van verschillende soorten klanten te voldoen. Of het nu gaat om het off-road rijden in de G-Klasse of het sportieve rijden in de GLC, Mercedes-Benz biedt een breed scala aan opties voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar een hoog model auto. In dit artikel behandelen we een aantal hoge Mercedes auto’s.

Inhoudsopgave

 1. Mercedes GLA
 2. Mercedes GLB
 3. Mercedes GLC
 4. Mercedes GLE
 5. Mercedes G-klasse
 6. Mercedes EQC

De Mercedes GLA

De Mercedes GLA is een compacte hoge Mercedes die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2013. Het is gebaseerd op het platform van de Mercedes A-Klasse en biedt een combinatie van stijlvol design, wendbaarheid en praktische bruikbaarheid. De GLA is verkrijgbaar in verschillende motorconfiguraties, variërend van een 1,3-liter benzinemotor tot een 2,0-liter dieselmotor. De meest recente modellen zijn uitgerust met de nieuwste generatie van de Mercedes-Benz User Experience (MBUX) – het infotainmentsysteem van Mercedes – waarmee bestuurders spraakopdrachten kunnen geven om het systeem te bedienen. Het interieur van de GLA is ruim en comfortabel, met hoogwaardige materialen en een modern design. De achterbank kan worden neergeklapt om extra laadruimte te creëren, waardoor de auto geschikt is voor verschillende soorten ritten, van dagelijkse boodschappen tot weekenduitjes. Wat betreft veiligheidsvoorzieningen is de GLA uitgerust met een reeks geavanceerde functies, waaronder automatische noodremmen, dodehoekdetectie en rijstrookassistentie. Het model heeft ook een vijf sterren Euro NCAP-rating ontvangen voor de veiligheid van inzittenden.

Mercedes hoog model GLA

Eigenschappen van de Mercedes GLA

 • Compacte hoge Mercedes
 • Gebaseerd op het platform van de Mercedes A-Klasse
 • Beschikbaar in verschillende motorconfiguraties
 • Voorzien van het Mercedes-Benz User Experience (MBUX) infotainmentsysteem
 • Ruim en comfortabel interieur met hoogwaardige materialen en modern design
 • Achterbank kan worden neergeklapt voor extra laadruimte
 • Verschillende veiligheidsvoorzieningen, waaronder automatische noodremmen, dodehoekdetectie en rijstrookassistentie
 • Vijf sterren Euro NCAP-rating voor de veiligheid van inzittenden

De Mercedes GLB

De Mercedes GLB is een hoge Mercedes die in 2019 werd geïntroduceerd. Het model is gebaseerd op hetzelfde platform als de Mercedes A-Klasse en de Mercedes B-Klasse, maar is iets groter en biedt plaats aan maximaal zeven personen. De GLB is verkrijgbaar in verschillende motorconfiguraties, variërend van een 1,3-liter benzinemotor tot een 2,0-liter dieselmotor. Het interieur van de GLB is ruim en praktisch, met een verschuifbare achterbank waarmee bestuurders de balans tussen passagiersruimte en bagageruimte kunnen aanpassen. De derde rij stoelen kunnen neergeklapt worden om extra bagageruimte te creëren. De GLB heeft een opvallend en robuust uiterlijk, met een boxy design dat doet denken aan de G-Klasse van Mercedes. Het model is uitgerust met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, waaronder automatische noodremmen, dodehoekdetectie en rijstrookassistentie.

Mercedes GLB

Eigenschappen van de Mercedes GLB

 • Hoge Mercedes
 • Gebaseerd op hetzelfde platform als de Mercedes A-Klasse en de Mercedes B-Klasse
 • Biedt plaats aan maximaal zeven personen
 • Beschikbaar in verschillende motorconfiguraties
 • Praktisch interieur met een verschuifbare achterbank en neerklapbare derde rij stoelen
 • Opvallend en robuust design
 • Geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, waaronder automatische noodremmen, dodehoekdetectie en rijstrookassistentie
 • Mercedes-Benz User Experience (MBUX) infotainmentsysteem met groot touchscreen display en connectiviteitsfuncties zoals Apple CarPlay en Android Auto

De Mercedes GLC

De Mercedes GLC is een compacte SUV die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2015. Het model werd ontworpen als een vervanging voor de GLK en is gebaseerd op hetzelfde platform als de C-Klasse van Mercedes. De GLC biedt een perfecte balans tussen stijl en prestaties, en is beschikbaar als SUV en als coupé. De GLC biedt verschillende motoropties, waaronder een 2,0-liter viercilinder benzinemotor en een 2,2-liter viercilinder dieselmotor. Bovendien biedt de GLC uitstekende rijeigenschappen, dankzij de unieke luchtvering die het mogelijk maakt om de auto aan te passen aan de rijstijl en omstandigheden van de bestuurder. Het interieur van de GLC is luxueus en ruim, met hoogwaardige materialen en een uitstekend ontwerp. Het infotainmentsysteem van de GLC is geïntegreerd in een groot touchscreen-display en is uitgerust met geavanceerde functies zoals navigatie, smartphone-integratie en meer. Andere handige eigenschappen van de GLC zijn onder meer een elektrisch bedienbare achterklep en een geavanceerd veiligheidssysteem, waaronder een adaptieve cruisecontrol en dodehoekdetectie.

Mercedes hoog model GLC

Eigenschappen van de Mercedes GLC

 • Hoge Mercedes
 • Beschikbaar in verschillende motorconfiguraties
 • Unieke luchtvering voor uitstekende rijeigenschappen
 • Luxueus en ruim interieur met hoogwaardige materialen
 • Elektrisch bedienbare achterklep
 • Geavanceerd veiligheidssysteem met adaptieve cruisecontrol en dodehoekdetectie

De Mercedes GLE

De Mercedes GLE is een luxe hoge Mercedes die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2015 als de opvolger van de Mercedes ML-Klasse. Het model is gebaseerd op hetzelfde platform als de E-Klasse van Mercedes en biedt uitstekende rijeigenschappen en een indrukwekkend interieur. De GLE is beschikbaar in verschillende motor configuraties, waaronder een V6 benzinemotor en een V6 dieselmotor. Bovendien biedt de GLE een soepele en responsieve rijervaring dankzij de geavanceerde luchtvering. Het interieur van de GLE is ruim en luxueus, met hoogwaardige materialen en een indrukwekkend ontwerp. Het infotainmentsysteem van de GLE is uitgerust met geavanceerde functies, waaronder spraakbediening, smartphone-integratie en meer. Een van de opvallende eigenschappen van de GLE is de mogelijkheid om de derde rij stoelen toe te voegen, wat zorgt voor extra zitplaatsen en ruimte voor passagiers. Andere handige eigenschappen zijn onder meer een elektrisch bedienbare achterklep en een geavanceerd veiligheidssysteem, waaronder een adaptieve cruise control en automatische noodremmen.

Mercedes GLE

Eigenschappen van de Mercedes GLE

 • Hoge Mercedes met uitstekende rijeigenschappen
 • Beschikbaar in verschillende motorconfiguraties
 • Geavanceerde luchtvering voor soepele en responsieve rijervaring
 • Ruim en luxueus interieur met hoogwaardige materialen
 • Mogelijkheid om derde rij stoelen toe te voegen voor extra zitplaatsen
 • Elektrisch bedienbare achterklep
 • Geavanceerd veiligheidssysteem met adaptieve cruise control en automatische noodremmen

De Mercedes G-klasse

De Mercedes G-klasse, ook wel bekend als de G-wagen, is een iconische SUV die voor het eerst werd geïntroduceerd in 1979. Het model werd oorspronkelijk ontwikkeld als militair voertuig, maar werd later aangepast voor civiel gebruik. Vandaag de dag is de G-klasse een van de meest herkenbare SUV’s op de weg. De G-klasse is gebouwd met een robuust ladderframe chassis en beschikt over een permanent vierwielaandrijvingssysteem met differentieelvergrendelingen voor verbeterde off-road prestaties. Het interieur van de G-klasse is even indrukwekkend, met een ruim en luxueus ontwerp en hoogwaardige materialen. De G-klasse is verkrijgbaar in verschillende motor configuraties, waaronder een V8-benzinemotor en een V6-dieselmotor. Bovendien biedt de G-klasse een uitstekende terreinvaardigheid dankzij de geavanceerde ophanging en differentieelvergrendelingen. Het model is ook uitgerust met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, zoals een adaptieve cruisecontrol en een dodehoek waarschuwingssysteem. Een van de meest opvallende kenmerken van de G-klasse is het hoekige ontwerp, dat al tientallen jaren vrijwel onveranderd is gebleven. De G-klasse heeft een sterke en tijdloze uitstraling, waardoor het model een unieke plaats inneemt in het aanbod van luxe SUV’s.

Mercedes G-klasse

Eigenschappen van de Mercedes G-klasse

 • Hoge Mercedes
 • Robuust ladderframe chassis
 • Permanent vierwielaandrijvingssysteem met differentieelvergrendelingen
 • Ruim en luxueus interieur met hoogwaardige materialen
 • Beschikbaar in verschillende motorconfiguraties, waaronder een V8-benzinemotor en een V6-dieselmotor
 • Uitstekende terreinvaardigheid dankzij geavanceerde ophanging en differentieelvergrendelingen
 • Tijdloos en hoekig ontwerp

De Mercedes EQC

De Mercedes EQC is een volledig elektrische hoog model van Mercedes. Het model werd in 2018 onthuld en is het eerste voertuig dat deel uitmaakt van de EQ-familie van elektrische auto’s van Mercedes-Benz. De EQC beschikt over een aandrijflijn met twee elektromotoren die samen zorgen voor een vermogen van 300 kW en een koppel van 765 Nm. Hierdoor kan de EQC in slechts 5,1 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. De elektrische SUV heeft een actieradius van ongeveer 400 kilometer op een volle acculading en kan worden opgeladen via een gewone stopcontact, een wallbox of snellader. Het interieur van de EQC is ruim en luxueus, met hoogwaardige materialen en een modern design. Het model beschikt over geavanceerde technologieën, waaronder het MBUX-infotainmentsysteem, een head-up display en een 360-graden camera. Bovendien heeft de EQC een aantal geavanceerde rijassistentiesystemen, zoals adaptive cruise control, lane keeping assist en automatisch noodremmen. Het exterieur van de EQC heeft een gestroomlijnd en modern ontwerp, met een opvallende grille en LED-verlichting. De SUV heeft ook een laadklep die elegant is geïntegreerd in het ontwerp van de achterbumper.

Mercedes hoog model EQC

Eigenschappen van de Mercedes EQC

 • Volledig elektrische hoge Mercedes
 • Elektrische aandrijflijn met een vermogen van 300 kW en een koppel van 765 Nm
 • Actieradius van ongeveer 400 kilometer op een volle acculading
 • Op te laden via een gewoon stopcontact, wallbox of snellader
 • Luxe interieur met hoogwaardige materialen en moderne technologieën
 • MBUX-infotainmentsysteem, head-up display en 360-graden camera
 • Gestroomlijnd en modern ontwerp met een opvallende grille en LED-verlichting

Veelgestelde vragen

Welke Mercedes heeft hoge instap?

De meeste SUV-modellen van Mercedes hebben een hoge instap, waaronder de GLA, GLB, GLC, GLE en de legendarische G-klasse.

Hoeveel kost een hoge Mercedes?

Over het algemeen zijn SUV-modellen van Mercedes duurder dan hun sedan- en hatchback-tegenhangers. De prijzen van nieuwe SUV’s van Mercedes beginnen bij ongeveer €40.000 en kunnen oplopen tot meer dan €200.000 voor de meest luxe en krachtige modellen.

Wat is de grootste Mercedes SUV?

De grootste Mercedes SUV is de Mercedes-Benz GLS. Dit model heeft drie zitrijen en biedt plaats aan maximaal zeven passagiers. Het is ook de meest luxueuze SUV van Mercedes en beschikt over geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen.

Heeft Mercedes GLA hoge instap?

Ja, de Mercedes GLA heeft een hoge instap. Dit is typerend voor SUV-modellen, die een hogere bodemvrijheid en zitpositie bieden dan traditionele sedan- of hatchback-modellen. De hoge instap maakt het gemakkelijker om in en uit de auto te stappen, vooral voor mensen met mobiliteitsproblemen.