Volkswagen Fox aankoopadvies

volkswagen fox aankoopadvies header

De Volkswagen Fox is een kleine auto van het Duitse automerk Volkswagen die al sinds 2005 op de markt is. Het is een kleine auto die geschikt is voor dagelijks gebruik, waardoor het een populaire keuze is voor veel mensen. De auto heeft een compacte maar praktische indeling met een kleine achterbank en een grote laadruimte. Dankzij zijn kleine afmetingen is hij zeer wendbaar en eenvoudig te parkeren. Hij heeft ook een relatief lage CO2-uitstoot, wat ideaal is voor mensen die bewust bezig zijn met het milieu. Naast de Volkswagen Fox ben je wellicht ook geinteresseerd in het Volkswagen Tiguan aankoopadvies, het Volkswagen Polo aankoopadvies of het Volkswagen Scirocco aankoopadvies.

Inhoudsopgave

 1. Het interieur van de Volkswagen Fox
 2. De motor van de Volkswagen Fox
 3. Welke varianten heeft de Volkswagen Fox?
 4. De veiligheid van de Volkswagen Fox
 5. Waarom moet ik kiezen voor een Volkswagen Fox?
 6. Waar moet ik bij de Volkswagen Fox op letten en rekening mee houden?
 7. Vergelijkbare modellen

Het interieur van de Volkswagen Fox

Het interieur van de Volkswagen Fox heeft een moderne en luxe uitstraling. De stuurinrichting is comfortabel en het dashboard is eenvoudig en duidelijk. Het is ook voorzien van een aantal moderne technologieën zoals bluetooth, airconditioning en een navigatiesysteem. De auto heeft ook een aantal veiligheidsvoorzieningen zoals een antiblokkeersysteem, een elektronisch stabiliteitsprogramma en airbags.

De motor van de Volkswagen Fox

De Volkswagen Fox is verkrijgbaar met twee benzinemotoren en een dieselmotor. De benzinemotoren zijn een 1.2 liter en een 1.4 liter, terwijl de dieselmotor een 1.6 liter is. De motoren zijn zeer krachtig en zorgen voor een goede prestatie en een laag verbruik. De auto heeft ook een goede acceleratie, waardoor hij zeer geschikt is voor het stadsverkeer.

Welke varianten heeft de Volkswagen Fox?

De Volkswagen Fox is verkrijgbaar als 3- of 5-deurs hatchback, als sedans in de basisuitvoeringen Urban Fox en Urban Fox Plus of als CrossFox, een crossover-variant met een opvallend design. De Urban Fox is verkrijgbaar met 1.2-liter benzinemotoren met 40kW/54pk, 50kW/68pk of 55kW/75pk. De CrossFox heeft een 1.6-liter benzinemotor met 75kW/102pk. De Urban Fox Plus heeft een 1.4-liter benzinemotor met 55kW/75pk. De Urban Fox Plus en CrossFox zijn ook verkrijgbaar met een 1.4-liter TSI motor met 90kW/122pk.

volkswagen fox aankoopadvies body

De veiligheid van de Volkswagen Fox

De Volkswagen Fox is een zeer veilig voertuig. Het voertuig is voorzien van een stevige carrosserie en krachtige remmen om ervoor te zorgen dat het voertuig goed presteert in noodsituaties. Daarnaast is de Volkswagen Fox uitgerust met een modern veiligheidspakket dat bestaat uit airbags, stabiliteitscontrole en antiblokkeersystemen. Deze technologieën werken samen om ervoor te zorgen dat bestuurders en passagiers maximaal beschermd worden bij een ongeluk. Bovendien heeft de Volkswagen Fox een uitstekende crashtestscore, waarmee de veiligheid van het voertuig wordt bevestigd. Kortom, de Volkswagen Fox is een veilig voertuig dat bestuurders en passagiers optimaal beschermt tegen ongevallen.

Waarom moet ik kiezen voor een Volkswagen Fox?

De Volkswagen Fox is een betaalbare auto die goede prestaties en een hoog comfort biedt. Hij is geschikt voor dagelijks gebruik en is zeer wendbaar. Het interieur is comfortabel en heeft een moderne uitstraling. De motoren zijn krachtig en zorgen voor een goede prestatie en een laag verbruik. De auto heeft ook een aantal veiligheidsvoorzieningen en moderne technologieën. Al met al is de Volkswagen Fox een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en wendbare auto.

Waar moet ik bij de Volkswagen Fox op letten en rekening mee houden?

 • Controleer of de banden in goede staat zijn en de juiste spanning hebben.
 • Controleer de staat van de ophanging en de schokdempers.
 • Controleer de staat van de remmen en de remslangen.
 • Controleer de staat van de ruitenwissers en de ruitensproeiervloeistof.
 • Controleer de staat van het interieur, zoals de bekleding en de stoelen.
 • Controleer of alle elektrische onderdelen in goede staat zijn, zoals de verlichting en de radio.
 • Controleer de staat van de motor, de olie, de koelvloeistof en de luchtfilter.
 • Laat het voertuig onderhouden volgens de instructies in de handleiding.
 • Controleer de staat van de carrosserie, controleer of er geen roestvorming of andere beschadigingen zijn.
volkswagen fox aankoopadvies footer

Vergelijkbare modellen

De Volkswagen Fox heeft een aantal vergelijkbare modellen.

 • Hyundai i10
 • Fiat Panda
 • Kia Piacanto
 • Volkswagen Up!
 • Volkswagen Lupo

Veelgestelde vragen

Is de Volkswagen Fox een goede auto?

De Volkswagen Fox is een goede auto. Het is een kleine auto met een betaalbaar prijskaartje, waardoor het een goede keuze kan zijn voor een eerste auto of voor iemand die op zoek is naar een kleine stadsauto.

Wat kost een Volkswagen Fox?

De prijs van een Volkswagen Fox varieert afhankelijk van het bouwjaar, de staat van het voertuig en de uitrusting. Een nieuwe Volkswagen Fox heeft een basisprijs van ongeveer €15.000. Tweedehands Foxen beginnen bij ongeveer €4.000.

Hoe zuinig rijdt een Volkswagen Fox?

De Volkswagen Fox heeft een gemiddeld verbruik van 4,7-5,9 l/100 km, afhankelijk van de motor. Dit is een redelijk zuinig verbruik voor een auto van deze klasse. Met een volle tank kan je dus minimaal 800 kilometer rijden. Afhankelijk van de rijstijl.

Heeft een Volkswagen Fox een distributieriem?

Ja, de Volkswagen Fox heeft een distributieriem. De distributieriem is een essentieel onderdeel van de motor van een Volkswagen Fox. Deze is gelegen aan de zijkant van de motor en is moeilijk toegankelijk om te vervangen.