Volkswagen Scirocco aankoopadvies

volkswagen scirocco aankoopadvies header

De Volkswagen Scirocco is een sportieve, stijlvolle coupé die sinds 1974 op de markt is. Het is gebaseerd op de Golf, maar heeft een aantal extra details, zoals een langere wielbasis, een lager dak en een breder spoor. Bovendien heeft de Scirocco een stijlvolle, moderne look, die hij mede te danken heeft aan de markante voor- en achterkant. De laatste generatie Scirocco is verkrijgbaar met een aantal krachtige motoren, waaronder een 1.4-liter benzinemotor met 120 pk, een 2.0-liter TSI-motor met 220 pk en een 2.0-liter TDI-motor met 140 pk. Afhankelijk van de motorvariant heeft de Scirocco een topsnelheid van 155-220 kilometer per uur. De Scirocco heeft ook een aantal voordelen als het gaat om comfort en veiligheid. Het heeft bijvoorbeeld een progressieve stuurhulp, een automatische stabiliteits controle (ESC) en een vierwielaandrijving. Daarnaast heeft de Scirocco ook een moderne infotainmentsysteem met een touchscreen en een navigatiesysteem. Kortom, de Volkswagen Scirocco is een sportieve en stijlvolle auto die uitblinkt op het gebied van prestaties, comfort en veiligheid. Het is een perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige, betrouwbare en stijlvolle coupé. Mocht de Scirocco niet jouw smaak zijn is er ook nog een Volkswagen Polo aankoopadvies, een Volkswagen Tiguan aankoopadvies of een Volkswagen Fox aankoopadvies.

Inhoudsopgave

 1. Eerste generatie
 2. Tweede generatie
 3. Derde generatie
 4. Vergelijkbare modellen

Eerste generatie van de Volkswagen Scirocco

De Volkswagen Scirocco was een compacte coupé die werd geproduceerd van 1974 tot 1992. Het was de eerste generatie van de Scirocco en werd geïntroduceerd als opvolger van de Karmann Ghia. De auto was vooral populair in Europa en Noord-Amerika en was verkrijgbaar met verschillende motoren, waaronder een 1.1 liter benzinemotor en een 1.5 liter dieselmotor. Het design van de Scirocco werd gecreëerd door ItalDesign en was geïnspireerd op de Lamborghini Countach. De auto had een lage neus en een stijlvolle achterkant met een kleine kofferklep. Het interieur was ruim en comfortabel, met leren bekleding en een aantal moderne voorzieningen. De Scirocco was een sportieve auto die bekend stond om zijn goede wegligging en responsieve stuurinrichting. Het was een populaire keuze onder autoliefhebbers die op zoek waren naar een compacte en dynamische coupé. Er waren een flink aantal types van de eerste generatie Scirocco beschikbaar, namelijk de: GTI, GT, GLI, LS, TS, GL en de Storm. Deze laatste was alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk.

Waar moet ik bij de eerste generatie Volkswagen Scirocco op letten en rekening mee houden?

 • Let op roestvorming vanwege de leeftijd van de auto
 • Hou rekening met weinig complete eerste generatie Scirocco’s, er moet vast veel aangedaan worden
 • Let op de vering, deze zijn van slechte kwaliteit
 • Controleer of de auto voldoet aan de huidige veiligheidseisen en emissienormen
volkswagen scirocco aankoopadvies body

Tweede generatie van de Volkswagen Scirocco

De tweede generatie Volkswagen Scirocco werd geproduceerd van 1981 tot 1992 en was een opvolger van de eerste generatie. In tegenstelling tot zijn voorganger, was de tweede generatie Scirocco vooral gericht op de Amerikaanse markt. De auto was groter en had een meer conventioneel design, met een hogere neus en een kofferklep die verder naar achteren was geplaatst. De tweede generatie Scirocco was verkrijgbaar met een aantal verschillende motoren, waaronder een 1.8 liter benzinemotor en een 1.6 liter dieselmotor. De auto had ook een aantal verbeterde veiligheidsvoorzieningen, zoals airbags en een stevigere carrosserie. Hoewel de tweede generatie Scirocco minder indrukwekkend was dan zijn voorganger, bleef het een populaire auto onder autoliefhebbers. Het was een sportief en comfortabel model met een aantrekkelijk design en goede prestaties. In 1992 werd de productie van de tweede generatie Scirocco stopgezet en werd vervangen door een nieuw model. Tot op de dag van vandaag blijft de tweede generatie Volkswagen Scirocco een geliefd model onder liefhebbers van klassieke auto’s.

Waar moet ik bij de tweede generatie Volkswagen Scirocco op letten en rekening mee houden?

 • Ook bij de tweede generatie moet je letten op roestvorming
 • Let op mankementen met de koppelingskabel
 • Slechte ruitenwissers
 • Koppeling kan ondraaglijk stijf aanvoelen

Derde generatie van de Volkswagen Scirocco

De derde generatie Volkswagen Scirocco werd geproduceerd van 2008 tot 2017 en was een opvolger van de tweede generatie. In tegenstelling tot zijn voorgangers, was de derde generatie Scirocco een volledig nieuw ontwerp met een sportiever uiterlijk. De auto had een lagere neus en een langere carrosserie, waardoor hij een agressievere uitstraling had.De derde generatie Scirocco was verkrijgbaar met een aantal verschillende motoren, waaronder een 1.4 liter benzinemotor en een 2.0 liter dieselmotor. De auto was ook uitgerust met een aantal moderne technologieën, zoals een navigatiesysteem en een achteruitrijcamera. Hoewel de derde generatie Scirocco een populaire auto was, werd de productie in 2017 stopgezet. Dit kwam vooral door de toenemende populariteit van SUV’s en crossovers, waardoor er minder vraag was naar compacte coupés zoals de Scirocco. Tot op de dag van vandaag blijft de derde generatie Volkswagen Scirocco een geliefd model onder liefhebbers van sportieve auto’s.

Waar moet ik bij de derde generatie Volkswagen Scirocco op letten en rekening mee houden?

 • Problemen met de distributieketting (gaan niet lang mee)
 • Vervang de olie wat frequenter als normaal, vooral bij de DSG bakken
 • Kleurverschil bij de achterspoiler (Candy White & Salsa Red)
 • Bijgeluiden van de elektrische stuurbekrachtiging
volkswagen scirocco aankoopadvies footer

Vergelijkbare modellen

De Volkswagen Scirocco heeft een aantal vergelijkbare modellen.

 • Audi TT
 • Mazda MX-5
 • Fiat 124 Spider
 • Toyota 86
 • Nissan 370Z

Veelgestelde vragen

Wat kost een Volkswagen Scirocco?

De prijs van een Volkswagen Scirocco varieert afhankelijk van het model, de leeftijd en de staat van het voertuig. Gebruikte modellen kunnen variëren van €5.000 tot €15.000 of meer.

Is een Volkswagen Scirocco betrouwbaar?

De Volkswagen Scirocco is een betrouwbare auto. De motor is zeer betrouwbaar met een minimale onderhoudskosten. De auto heeft een goede reputatie als het gaat om betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Hoeveel pk heeft een Volkswagen Scirocco?

De Volkswagen Scirocco is verkrijgbaar met verschillende motoren. De meest krachtige motor is een 2.0 TSI met 220 pk.

Hoe breed is een Volkswagen Scirocco?

De breedte van een Volkswagen Scirocco varieert afhankelijk van het jaar en de uitvoering. De breedte varieert van 1795 mm tot 1808 mm.