Volkswagen Polo aankoopadvies

volkswagen polo aankoopadvies header

De Volkswagen Polo is een compacte auto die al sinds 1975 als model van Volkswagen wordt verkocht. Sindsdien is de Polo uitgegroeid tot een van de meest populaire auto’s ter wereld. De auto is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder hatchback, cabriolet, stationwagen en SUV. De Polo is een betrouwbare, veilige en comfortabele auto die voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van Volkswagen. Het is een auto die geschikt is voor het hele gezin. De Volkswagen Polo heeft daarnaast een uitgebreide rij veiligheidsvoorzieningen, waaronder een stevige carrosserie, een uitgebreid airbagsysteem en verschillende elektronische hulpsystemen, met al deze informatie is een aankoopadvies noodzakelijk. Deze systemen helpen om de veiligheid van de bestuurder en de passagiers te verbeteren. Daarnaast is de auto voorzien van een aantal geavanceerde technologieën, waaronder een navigatiesysteem, een digitale radio en een Bluetooth-verbinding. Deze zorgen voor een veilig, comfortabel en aangenaam rijervaring. Deze opties hangen wel af van onder andere het bouwjaar. Er zijn 3 andere aankoopadviezen te vinden op Autobewust, namelijk het Volkswagen Tiguan aankoopadvies, het Volkswagen Fox aankoopadvies en het Volkswagen Scirocco aankoopadvies.

Inhoudsopgave

 1. Volkswagen Polo 86(C)
 2. Volkswagen Polo III
 3. Volkswagen Polo IV
 4. Volkswagen Polo V
 5. Volkswagen Polo VI
 6. Vergelijkbare modellen

Volkswagen Polo 86(C) aankoopadvies

De Volkswagen Polo 86 en Polo 86C, ook wel Polo I en II genoemd, zijn populair bij autoliefhebbers. Beide modellen werden van 1975 tot 1994 geproduceerd. De 86 was het eerste model en de 86C was de tweede generatie. Beide auto’s hebben een klassieke stijl en zijn relatief eenvoudig te onderhouden. De 86 heeft een viercilinder motor met een vermogen van ongeveer 50 pk, terwijl de 86C een één liter motor heeft met ongeveer 65 pk. Beide hebben een vijfversnellingsbak met een koppelingspedaal en een handmatige versnellingspook. De 86 is voorzien van een vierkant dashboard met analoge instrumenten, terwijl de 86C een meer moderne stijl heeft met digitale instrumenten. De Volkswagen Polo 86 en 86C hebben een vergelijkbare interieurontwerp, met een enkel dashboard, een stuurwiel en een versnellingspook. Echter, de 86 heeft een meer simpel en strak design, terwijl de 86C meer luxe en comfort biedt. Beide modellen hebben een aantal verschillende opties, zoals verschillende kleuren, elektrische ramen, centrale vergrendeling en zelfs een zonnedak. Ook hebben beide auto’s een aantal verbeteringen en aanpassingen ondergaan. De 86C heeft bijvoorbeeld een krachtigere motor en een verbeterde ophanging. Ook heeft de 86C een lagere drempel om de auto in en uit te stappen, waardoor hij een stuk comfortabeler is.

Waar moet ik bij de Volkswagen Polo 86(C) op letten en rekening mee houden?

 • Controleer de banden, de remmen en de verlichting.
 • Kijk naar het onderhoudsverleden en eventuele reparaties.
 • Controleer het interieur op schade of lekkage.
 • Controleer de vervaldata van de APK en de verzekeringspapieren.

Volkswagen Polo III aankoopadvies

De Volkswagen Polo III is een compacte auto die behoort tot de Volkswagen Groep.. De Polo III werd in 1994 op de markt gebracht als opvolger van de tweede generatie Polo. In tegenstelling tot de vorige generatie heeft de Polo III een meer moderne look. Het ontwerp is gebaseerd op het ontwerp van de Golf III. De Polo III is verkrijgbaar in verschillende carrosserievarianten, waaronder hatchback, stationwagen, cabriolet en coupé. De Polo III is ook beschikbaar met een aantal benzine- en dieselmotoren, waaronder de 1.0-liter en 1.4-liter benzinemotoren, en de 1.9-liter dieselmotor. Het interieur van de Volkswagen Polo III is goed ontworpen en biedt veel ruimte en comfort. Er is een ruime bagageruimte en een aantal handige opbergvakken voor kleinere voorwerpen. De stoelen zijn comfortabel en er zijn veel instelmogelijkheden.

Waar moet ik bij de Volkswagen Polo III op letten en rekening mee houden?

 • Controleer de kilometerstand. Kijk of de kilometerstand overeenkomt met het bouwjaar.
 • Controleer de laklaag op schade.
 • Controleer de banden en ophanging op slijtage.
 • Controleer de staat van de motor en het uitlaatsysteem.

Volkswagen Polo IV aankoopadvies

De Volkswagen Polo IV is een kleine auto die in de jaren 2000 door Volkswagen is uitgebracht. De auto beschikt over een krachtige motor, een modern interieur en een strak exterieur. Het is een populaire auto onder auto-enthousiastelingen, vooral vanwege de goede prestaties en het betaalbare prijskaartje. De Volkswagen Polo IV is voorzien van een 1.4 liter benzinemotor met een vermogen van 87 pk. Dit is meer dan voldoende voor een kleine auto. Het vermogen is voldoende om de auto soepel te laten accelereren. De auto is ook voorzien van een handmatige versnellingsbak, waardoor hij nog soepeler te bedienen is.

Waar moet ik bij de Volkswagen Polo IV op letten en rekening mee houden?

 • Kijk uit naar roest, vooral op de deurranden, de achterwielkasten en de onderkant van de auto.
 • Controleer de olie- en koelvloeistof niveaus en vervang oude olie en filters.
 • Probeer de auto te testen op problemen met de versnellingsbak, zoals stoten of problemen met schakelen.
 • Controleer de elektrische installatie, waaronder de verlichting, de verwarming en de airconditioning.
 • Test de audio-installatie op alle functies.

volkswagen polo aankoopadvies body

Volkswagen Polo V aankoopadvies

De Volkswagen Polo V is een kleine personenauto, die al sinds 1975 op de markt is. De auto is door de jaren heen behoorlijk populair geweest en heeft veel liefhebbers gekregen. De Polo is verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder hatchback, sedan en stationwagon. De auto is verkrijgbaar met zowel benzine- als dieselmotoren, met vermogens variërend van 40 tot 150 pk. De Volkswagen Polo V is een zeer betrouwbaar voertuig. Het interieur is modern en comfortabel, met een goede pasvorm voor de bestuurder en passagiers. Het dashboard is duidelijk en eenvoudig te bedienen. De auto heeft ook een aantal moderne veiligheidsvoorzieningen, waaronder Electronic Stability Program (ESP) en een Anti-lock Braking System (ABS).

Waar moet ik bij de Volkswagen Polo V op letten en rekening mee houden?

 • Controleer of de onderhoudsintervallen zijn nageleefd en of er eventuele schades aan de auto zijn.
 • Controleer de banden en de staat van de remmen.
 • Controleer het interieur op verschillende zaken. Kijk of er geen gebreken aan de bekleding zijn, of alle functies nog werken zoals verwarming, airco, radio etc.
 • Controleer het bandenprofiel. Zorg ervoor dat de banden niet te versleten zijn en dat de bandenprofiel diep genoeg is.

Volkswagen Polo VI aankoopadvies

De Volkswagen Polo VI is een compacte auto die ontwikkeld is door Volkswagen. Het model werd voor het eerst in 2009 op de markt gebracht en heeft tot op heden verschillende evoluties doorgemaakt. De auto is het kleinere broertje van de Volkswagen Golf en is een veelgebruikt voertuig in Europa. De Volkswagen Polo VI is een krachtige auto. Hij is uitgerust met een 1.0 liter benzinemotor of een 1.6 liter dieselmotor die tot 88 kW (120 pk) kan leveren. De auto is ook voorzien van een modern frame systeem dat ervoor zorgt dat hij stevig en betrouwbaar is. Ook heeft de Volkswagen Polo VI een modern uiterlijk. Hij heeft een scherpe lijn die stijlvol is en een aantal moderne technologieën zoals een groot touchscreen informatiesysteem. Daarnaast heeft het ook een afneembare audio-installatie voor een meer dynamische ervaring. Het interieur van de Volkswagen Polo VI is ruim en comfortabel. Het is voorzien van een verstelbaar stuurwiel, stoelen die in verschillende posities versteld kunnen worden, een dashboard met een aantal geavanceerde technologieën en een aantal handige opbergvakken.

Waar moet ik bij de Volkswagen Polo VI op letten en rekening mee houden?

 • Kijk naar het type motor, vermogen, verbruik en brandstofsoort.
 • Kijk naar de staat van het exterieur, de carrosserie en de velgen.
 • Controleer hoe lang de garantie geldig is en welke reparaties er gedekt worden.
 • Vraag naar de onderhoudsgeschiedenis, zodat je weet welke onderhoudsbeurten er al uitgevoerd zijn.

volkswagen polo aankoopadvies footer

Vergelijkbare modellen

De Volkswagen Polo heeft een aantal vergelijkbare modellen.

 • SEAT Ibiza
 • Ford Fiesta
 • Hyundai i20
 • Kia Rio
 • Renault Clio
 • Suzuki Swift
 • Peugeot 208

Veelgestelde vragen

Is een Volkswagen Polo een goede auto?

Ja, de Volkswagen Polo is een goede auto. Het is een compacte auto die makkelijk te besturen is en goede fuel economy heeft. Het is ook een stijlvolle auto die veel opties heeft.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Polo?

Als je op zoek bent naar een Polo, is het belangrijk om eerst te bepalen welke versie je wilt hebben, zoals een drie- of vijfdeurs Polo. Andere factoren die je in overweging moet nemen, zijn de kilometerstand, de staat waarin de auto verkeert, de opties en de prijs.

Is een Volkswagen Polo zuinig?

Ja, de Volkswagen Polo is een zeer zuinige auto. Met een gemiddeld verbruik van 5,3 l/100 km is de Volkswagen Polo een van de zuinigste auto’s op de markt.

Wat kost een Polo in de wegenbelasting?

De Volkswagen Polo weegt 1132 kilo. Een benzine variant in Gelderland kost €113 per maand. Per provincie is dit verschillend. Ook zijn diesel varianten duurder en is elektriciteit/waterstof weer goedkoper.