Vijf voordelen van shortlease op een rij

shortlease voordelen

Shortlease is een flexibele vorm van autolease waarbij je voor een relatief korte periode een auto kunt huren, meestal vanaf één maand tot maximaal twee jaar. Het verschilt van traditionele leasevormen doordat er geen langlopend contract aan verbonden is en de opzegtermijn vaak kort is.

Deze leaseoptie is ideaal voor mensen of bedrijven die tijdelijk een auto nodig hebben, bijvoorbeeld bij projecten van beperkte duur, seizoensgebonden werk of voor het opvangen van piekmomenten in het zakelijke verkeer. Met zakelijk shortlease kun je genieten van de voordelen van het leasen van een auto zonder vast te zitten aan langdurige verplichtingen.

1. Flexibiliteit voor korte termijn

Als je slechts voor een kortere periode een auto nodig hebt, is het niet rendabel om er een te kopen. In zo’n geval overweeg je misschien om een auto te huren, maar dat kan aardig in de kosten lopen. Shortlease biedt hier een gulden middenweg. Met deze vorm van lease sluit je een contract af voor minimaal 30 dagen, wat handig is bij situaties zoals tijdelijk autoverlies.

2. Geen langdurige verplichtingen

Terwijl je bij traditionele leasevormen zoals financial en operational lease vaak vastzit aan lange contracten, is dat bij shortlease niet het geval. Met shortlease kun je bij veel leasingmaatschappijen al een auto leasen voor slechts twee maanden. Sommige bedrijven bieden zelfs de flexibiliteit om het contract maandelijks op te zeggen.

3. Geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik

Shortlease is populair bij bedrijven die met tijdelijk personeel werken, omdat ze een auto kunnen leasen voor de duur van hun dienstverband. Maar ook particulieren kunnen van deze vorm van lease profiteren, vergelijkbaar met private lease. Je betaalt een vast bedrag voor de auto en draagt zelf zorg voor de brandstofkosten en eventuele boetes.

4. Altijd in een nieuwe auto rijden

Met shortlease lease je meestal een auto voor minimaal één maand en maximaal 24 maanden. Als deze termijn afloopt, kun je ervoor kiezen om in dezelfde auto te blijven rijden of een nieuwe te nemen. Dit maakt shortlease aantrekkelijk voor wie graag regelmatig in een nieuwe auto rijdt.

5. Snelle beschikbaarheid

Wanneer je een nieuwe auto koopt, moet je vaak wachten op de levering. Met shortlease is dit niet het geval. Zodra het leasecontract is afgesloten, kun je de auto vaak direct meenemen. Wil je meer weten over het leasen van een auto? Bekijk dan de nieuwe website van VWP shortlease!