Mercedes BlueTec

mercedes benz blue tec

Mercedes-Benz BlueTec is een reeks van dieselmotoren die zijn ontworpen om te voldoen aan de strikte emissienormen van de Europese Unie. Deze motoren gebruiken een technologie genaamd “AdBlue”, een uitlaatgasreinigingssysteem dat stikstofoxide emissies vermindert door ze om te zetten in stikstof en waterdamp.

Inhoudsopgave

  1. Wat is Mercedes BlueTec?
  2. Voor- en nadelen van Mercedes BlueTec
  3. Mercedes BlueTec versus Mercedes BlueEfficiency
  4. BlueTec modellen

Wat is Mercedes BlueTec?

Mercedes-Benz BlueTec is een innovatieve technologie die wordt gebruikt in een reeks van dieselmotoren van Mercedes-Benz. Deze motoren zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de strikte emissienormen van de Europese Unie en bieden daarom een zeer schone en efficiënte prestatie. BlueTec-motoren zijn beschikbaar in een aantal Mercedes-Benz modellen. Deze motoren zijn geschikt voor zowel stads- als snelweggebruik en bieden een uitstekende brandstofefficiëntie. Dankzij de BlueTec-technologie kunnen de motoren tot wel 30% minder brandstof verbruiken in vergelijking met traditionele dieselmotoren. BlueTec-motoren zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de bestuurder. Dankzij de lagere brandstofkosten en de lagere emissienormen zijn BlueTec-motoren vaak in aanmerking voor fiscale voordelen en andere voordelen voor schone voertuigen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van Mercedes BlueTec

Hogere brandstofefficiëntie: BlueTec-motoren kunnen tot wel 30% minder brandstof verbruiken in vergelijking met traditionele dieselmotoren, waardoor ze een uitstekende brandstofefficiëntie bieden. Fiscale voordelen: Omdat de emissies van BlueTec-motoren aanzienlijk lager zijn dan die van traditionele dieselmotoren, zijn deze motoren vaak in aanmerking voor fiscale voordelen en andere voordelen voor schone voertuigen. Geschikt voor zowel stads- als snelweggebruik: BlueTec-motoren zijn geschikt voor zowel stads- als snelweggebruik en bieden een uitstekende prestatie. Lagere onderhoudskosten: BlueTec-motoren hebben lagere onderhoudskosten in vergelijking met traditionele dieselmotoren. Vermindering van de Impact op het milieu: de technologie van BlueTec-motoren zorgt voor een lagere uitstoot van schadelijke gassen, wat een positieve impact heeft op het milieu.

Mercedes BlueTec versus Mercedes BlueEfficiency

De BlueTec-technologie werd gelijktijdig aangeboden als alternatief voor BlueEfficiency, echter wordt de BlueTec geleverd met een AdBlue-systeem. Dit systeem vermindert de uitstoot van stikstofoxide, maar verhoogt de uitstoot van kooldioxide en het brandstofverbruik. Bovendien is de BlueTec-technologie minder krachtig met ongeveer 10 pk en heeft een tragere acceleratie dan de BlueEfficiency.

mercedes bluetec

Welke modellen maken gebruik van Mercedes BlueTec?

Deze Mercedes-Benz technologie is beschikbaar in een aantal modellen van Mercedes-Benz. De modellen variëren van personenwagens tot SUV’s en bestelwagens. Het gaat om de modellen, C, E, GL, R, GLE, GLS, S, V, Vito & Sprinter. Hieronder zetten wij een drietal modellen in de spotlights:

Mercedes E300 BlueTec

De Mercedes E300 is een indrukwekkende dieselauto van het wereldberoemde merk Mercedes-Benz. Het model beschikt over een krachtige 2.1-liter viercilinder dieselmotor met een vermogen van 195 pk. De auto is verkrijgbaar als sedan of stationwagen en is voorzien van diverse technologieën, waaronder een automatische transmissie, adaptief dempingssysteem en een breed scala aan veiligheidssystemen. De E300 BlueTec is efficiënt en biedt een aangename rijervaring dankzij de soepele motor en comfortabele interieur. Bovendien is de auto voorzien van een BlueTec diesel-emissiereductie systeem, waardoor de uitstoot van schadelijke stoffen wordt verminderd.

Mercedes GL 350 BlueTec 4Matic

De Mercedes GL 350 4Matic is een indrukwekkende luxe SUV van het wereldberoemde merk Mercedes-Benz. Het model is uitgerust met een krachtige 3.0-liter dieselmotor die een vermogen levert van 258 pk en een koppel van 620 Nm. Met de 4Matic vierwielaandrijving presteert de auto uitstekend ongeacht het wegdek. Ook beschikt de GL350 over een automatische transmissie, adaptief dempingssysteem en een breed scala aan veiligheidssystemen. Het interieur is comfortabel en ruim, met veel ruimte voor passagiers en bagage.

Mercedes C200 BlueTec

De Mercedes C200 is een indrukwekkende compacte luxe sedan van het wereldberoemde merk Mercedes-Benz. Het model beschikt over een krachtige 2.1-liter dieselmotor met een vermogen van 170 pk en een koppel van 400 Nm. De C200 BlueTec is uitgerust met een automatische transmissie en diverse technologieën, waaronder een adaptief dempingssysteem en een breed scala aan veiligheidssystemen. Het interieur is comfortabel en elegant, met een scala aan connectiviteit- en infotainment opties. De C200 BlueTec biedt een efficiënte en comfortabele rijervaring, met een uitstekende verhouding tussen prestaties en brandstofverbruik.

Veelgestelde vragen

Wat is BlueTec bij Mercedes?

BlueTec is een emissiereductie systeem van Mercedes dat schadelijke stoffen uit de uitlaatgassen van dieselmotoren reduceert.

Welke modellen hebben BlueTec?

De modellen van Mercedes-Benz die BlueTec-technologie gebruiken, zijn onder andere: C-klasse, E-klasse, S-klasse, GL-klasse, GLE-klasse, GLC-klasse, GLS-klasse, etc.

Hoe werkt Mercedes BlueTec?

BlueTec is een technologie van Mercedes-Benz die gebruik maakt van een uitlaatgasreinigingssysteem om schadelijke stoffen, zoals stikstofoxiden, uit de uitlaatgassen van dieselmotoren te verwijderen.

Wat is het verschil tussen BlueTec en BlueEfficiency?

BlueEfficiency is een technologie van Mercedes-Benz waarmee motoren efficiënter worden gemaakt door middel van verbeteringen in de aerodynamica, gewichtsreductie en andere maatregelen die leiden tot een lager brandstofverbruik en lagere CO2-emissies. BlueTec is specifiek gericht op het reinigen van de uitlaatgassen, terwijl BlueEfficiency gericht is op het verminderen van het brandstofverbruik.